Followers

Thursday, August 9, 2012

Shampoo yang saya guna....
L'oreal Elvive Nutri Gloss Light  Assalamualaikum & hi!

Untuk kali nie dya just nak share beberapa koleksi penjagaan rambut sebab ada yang tanyakan dya untuk produk rambut yang bagus..
Dulu-dulu time muda belia zaman anaks darer rambut dya hitam, lebat & ikal mayang..
ada beberapa orang yang jeles jugak bila kita dapat rambut begini...
Amboi....
tapi itulah manusia tak pernah puas sibuk buat rebonding nak luruskan rambutlah pulak...
Lepas kahwin malas nak jaga tup-tup mengandung & bersalin..


Selepas melahirkan anak yang pertama masalah keguguran rambut agak teruk & rambut dya agak kusam & tak bermaya.

Lagilah rambut dya nie ikal/ kerinting besar.
Soo dya try set shampoo nie untuk merawat rambut dya lebih nampak bermaya, segar & tak kering..

Things to be happy about –

 • L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo makes the hair really shiny
 • L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo makes the hair a little softer too
 • The price of L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo is pretty low
 • L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo does not take a lot of shampoo to was the hair
 • L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo does not make the hair fizzy if dried naturally
 • The fragrance of L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo is mild and sweet

Things to lament about –

 • L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo is not friendly towards dandruff prone scalp
 • The hair gets fizzy if blow dried after washing with L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo
 • If the hair is dry, then extra conditioning is needed after washing the hair with L’Oreal Nutri Gloss Mirror Shine Shampoo.Oh ini tipu curly dibuat oleh Makeup artis....

Lepas menggunakan beberapa bulan dya terus bertukar kepada L'oreal Elvive Smooth-Intense Ultra Rich..
Memang sangat berpuas hati & pakai 1 set untuk effect yang cun!
Nak tau apa jadi rambut terus jadi ikal mayang yang natural tanpa set rambut ok...
Macam barbie doll gitu,,
rambut dya tebal & bila pakai memang berpuas hati dengan resultnya!!L'oreal Elvive Smooth-Intense Ultra Rich


Testimoni:

Elseve perkenal rangkaian baru bantu selesaikan masalah kulit kepala ikut keperluan semasa
SEJAK zaman lampau hingga sekarang pelbagai petua diamalkan untuk mengekalkan kesihatan rambut dan memastikan ia cantik dan sentiasa bersih. Di kalangan masyarakat Melayu misalnya, ada bermacam-macam cara digunakan untuk menjaga kesihatan rambut.
Ini termasuklah, penggunaan santan kelapa yang disapukan pada rambut dan kemudian dicuci, malah amalan ini diulang beberapa kali setiap bulan untuk terus mengekalkan kecantikan rambut. Amalan tradisional itu diakui memberi kesan tersendiri dalam penjagaan rambut, tetapi agak rumit kerana memerlukan banyak masa untuk melakukannya. Justeru, pada zaman moden ini, kebanyakan cara perawatan rambut tradisional diambil alih oleh pelbagai jenis syampu yang ada di pasaran.
Pengurus Produk L’Oreal Paris, Olivia Lee, berkata penggunaan syampu bagi menjaga rambut sihat dan sentiasa bersih serta mengatasi masalah yang ada pada masa kini bagaikan satu kemestian. Apatah lagi, penggunaan syampu dianggap cara paling mudah berbanding kaedah tradisional.
Lee berkata, dengan keadaan iklim atau cuaca yang agak panas di negara ini, penggunaan syampu dilihat lebih penting kerana ia memberi kesan kepada rambut seperti kepala berasa gatal, melikat dan mudah dicemari habuk sehinggakan ada yang menggunakan syampu hampir setiap hari ketika mencuci rambut.
“Rambut menggambarkan personaliti kita. Oleh sebab itulah kebanyakan wanita atau lelaki zaman moden ini menyedari penggunaan syampu dapat membantu mereka untuk mendapatkan rambut yang sihat dan cantik,” katanya ketika di temui pada majlis memperkenalkan rangkaian baru syampu, Elseve di Petaling Jaya, baru-baru ini.
Lee berkata, selain penggunaan syampu untuk mencuci, rambut juga perlu menggunakan produk rawatan bagi memastikannya terus kekal cantik dan sihat, di samping membantu mengatasi masalah seperti gugur, rapuh, berkelemumur, mudah kusut serta bercabang.
Katanya, perawatan rambut seperti penggunaan pupur rambut seelok-eloknya dipakai dua hingga tiga kali dalam seminggu, khususnya bagi mereka yang sering terdedah dengan cuaca panas. Untuk menyapu pupur rambut, eloklah dimulakan pada bahagian tengah rambut kerana ia mengandungi banyak bahan rumusan. Selain itu serum dan penyegar juga elok digunakan setiap hari agar rambut tampak bermaya.
Namun, Lee tidak menafikan setiap individu memiliki rambut yang berbeza dan mempunyai keperluan yang tidak sama.
Memenuhi senario hari ini, katanya, hasil pengetahuan yang diperoleh daripada kajian mendalam terhadap rambut, Elseve mencipta rangkaian unik penyelesaian penjagaan rambut inovatif bagi memastikan rambut tampak hebat, sihat semula jadi dan cantik.
“Produk Elseve diinspirasikan daripada idea bahawa rambut seharusnya dijaga secara betul dan dibelai bagi mendapatkan penampilan yang terbaik. Justeru, produk jenama ini dibangunkan dengan fokus rawatan dan penjagaan yang mana setiap rangkaian dirumus sempurna dengan ramuan aktif khusus bagi memenuhi setiap keperluan serta rawatan terhadap setiap jenis rambut,” katanya.
Rangkaian terbaru diperkenalkan ialah Smooth-Intense Ultra Rich with Nutrileum +Argan Oil yang dikhususkan untuk rambut terlalu kasar dan kerinting. Rangkaian lain, Smooth-Intense with Nutrileum yang dikhususkan rambut yang kering dan kerinting, Nutri-Gloss with Peral Protein bagi rambut tampak tidak bermaya, Color-Vive with UV Nutri-Filter, rambut diwarnakan atau highlight; dan Anti-Breakage with Omega+Ceramide dikhususkan rambut kering dan rosak.
Lee berkata, artis terkenal, Maya Karin dilantik sebagai jurucakap bagi rangkaian Anti-Breakage with Omega+Ceramide. Begitu juga rangkaian lain turut mempunyai jurucakap masing-masing ia bagi memenuhi dan menepati jenis rambut berbeza dimiliki setiap individu.
Powered by Berita Harian

Bila rambt cantik buat muka begini seperti barbie doll look cute seperti Hanis Zalikha!4 comments:

 1. so mana lagi better L'oreal Elvive Nutri Gloss Light or L'oreal Elvive Smooth-Intense Ultra Rich ? :)

  ReplyDelete
 2. GOLDENQQ - Bandar Poker Online Terpercaya | Bandar Poker online | Agen BandarQ

  Bandar Poker Online Terpercaya
  Bandar Poker Online
  Agen Poker Online
  Poker Online Terpercaya
  Poker Uang Asli
  Agen BandarQ Online
  Agen BandarQ,
  Agen Domino Online

  GoldenQQ adalah sebuah website Bandar Poker Online Terpercaya serta terbaik dan juga Poker Online Terpercaya, Sebagai partner Agen Poker Online Terpercaya dan Agen BandarQ Online Terbaik. Goldeqq Juga sebagai website Agen BandarQ dan Agen Domino Online yang menyediakan games-games terbaik buat anda. Minimal Deposit dan WD sangat terjangkau hanya 20 Rb anda sudah bisa bermain Poker Uang Asli
  Ayo Segera Gabung Dan Mainkan Sekarang Juga Di GoldenQQ

  ReplyDelete
 3. Free Download Software Supaya Menang Bermain Judi Online, 90% Kemenangan Di Tangan Anda
  LINK 1
  LINK 2
  LINK 3
  LINK 4
  LINK 5
  LINK 6
  LINK 7
  LINK 8
  LINK 9
  LINK 10

  ReplyDelete